Saleh Abdeslam
NOS Nieuws

Salah Abdeslam doet boekje open in brieven aan familie

In een pand in het Belgische Vorst zijn brieven gevonden van de terreurverdachte Salah Abdeslam aan zijn moeder, zus en verloofde. Hij legt erin uit waarom hij voor "de strijd in naam van God" heeft gekozen, meldt het Franse tijdschrift Le Point, dat de brieven heeft gelezen.

Agenten deden de vondst vorig jaar maart in het pand waar Abdeslam zich enige tijd schuilhield na de aanslagen in Parijs. Bij een politie-inval in het pand wist hij te ontkomen, maar drie dagen later werd hij alsnog opgepakt in Molenbeek.

Sindsdien zit Abdeslam vast. Hij weigert tot nu toe te antwoorden op vragen van de rechters, maar volgens Le Point geven de brieven wel een beeld van zijn motieven.

Dienaar

Aan zijn moeder schrijft Abdeslam dat hij door God is uitverkoren als een van zijn dienaren. Zijn handelingen zijn gemotiveerd door de daden van "lafaards die doden met hun vliegtuigen".

In dezelfde brief prijst hij zijn broer Brahim, die in Parijs een zelfmoordaanslag pleegde. "Je zoon heeft geen zelfmoord gepleegd, hij heeft gestreden."

Duivel

In de brief aan zijn zus raadt Abdeslam haar aan om zich niet te laten verleiden door de duivel. Ook kan zij volgens hem beter vanuit Frankrijk emigreren naar "een moslimland".

Tegen zijn verloofde verontschuldigt Abdeslam zich. "Ik heb je moeten verlaten toen ik beloofde met je te trouwen", schrijft hij. "Het is geen verraad maar een keuze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl