AFP

In groep A van de WK-kwalificatie heeft Zweden thuis met 4-0 gewonnen van Wit-Rusland en daardoor drie punten voorsprong genomen op Oranje.

Wit-Rusland pakte pas twee puntjes (0-0 tegen Frankrijk en 1-1 tegen Luxemburg) en was in Solna kansloos. De Zweden sprongen slordig met de vele kansen om en hadden een penalty, benut door Emil Forsberg, nodig om op 1-0 te komen.

Na de rust kregen de Zweden hulp van de Wit-Russische keeper Andrei Gorboenov, die een schotje van Forsberg tussen zijn benen door liet rollen. Ook de arbitrage stak een helpende hand toe door de 3-0 van Marcus Berg goed te keuren, hoewel de bal niet geheel over de doellijn leek te zijn. Isaac Thelin schoof de 4-0 in de verre hoek.

WK-kwalificatie: Zweden - Wit-Rusland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stand groep A

1. Zweden 5-10 (10-3)
2. Frankrijk 4-10 (7-2)
3. Nederland 4-7 (8-4)
4. Bulgarije 4-6 (6-10)
5. Wit-Rusland 5-2 (2-10)
6. Luxemburg 4-1 (5-9)

In groep B boekte koploper Zwitserland een nipte thuiszege op Letland. Josip Drmic was met het hoofd de matchwinner in de 66ste minuut.

Andorra en Faeröer kwamen in dezelfde groep niet tot scoren: 0-0. Enige opvallende feit was de rode kaart voor Jóhan Símun Edmundsson van Faeröer: hij kreeg twee keer geel wegens twee schwalbes.

Later vanavond wordt nog Portugal-Hongarije gespeeld.

Josip Drmic kopt Zwitserland op voorsprong tegen Letland EPA

In groep H, de groep van België, won Bosnië-Herzegovina eenvoudig met 5-0 van Gibraltar. Het duel Cyprus-Estland leverde een doelpuntloos gelijkspel op.

De Rode Duivels treden om 20.45 uur aan tegen Griekenland.

Vreugde bij de Bosniërs bij een goal tegen Gibraltar EPA

STER reclame