ANP

We hebben afgelopen week al op een terras kunnen zitten, maar echt lekker warm was het toch nog niet. Vanaf volgende week kan de sjaal de kast in: na het weekend wordt het mogelijk 20 graden, meldt Weerplaza.

In het weekend blijft de temperatuur op veel plekken nog onder de 15 graden. Het blijft wel droog, maar vooral zondag is het niet zo zonnig. 

Warme lucht uit Spanje

Na het weekend draait de wind naar het zuiden, waardoor de temperatuur omhooggaat. De warme lucht vanuit Frankrijk en Spanje komt dan namelijk hierheen. Maandag wordt het minstens 15 graden met veel zon. Dinsdag, woensdag en donderdag komen daar nog een paar graden bij. Het zal dan gemiddeld een graad of 18 zijn en op een enkele plek in het zuiden is voor de eerste keer dit jaar 20 graden mogelijk. Donderdag later op de dag of vrijdag neemt, zoals het er nu naar uitziet, de kans op regen toe.

Vorig jaar werd het voor het eerst 20 graden op 3 april. De winter liet zich later dat jaar nog zien, want op 25 en 26 april trokken nog buien met sneeuw over het land. 

STER reclame