Onderzoek op de plek van de aanslag in Londen
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 23 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Vandaag rustig lenteweer met flinke zonnige perioden. In het zuiden trekken wolkenvelden over, maar het blijft wel droog. 's Middags wordt het 11 graden in het noorden tot 15 graden in het zuidoosten. Er waait een matige noordoostenwind.

Wat heb je gemist?

Dodental aanslag Londen opgelopen

Het dodental van de aanslag in Londen van gisteren is opgelopen tot vijf. Een van de mensen die zwaargewond raakte overleed gisteravond alsnog. De andere doden zijn twee omstanders, een politieagent en de vermoedelijke dader. Er raakten zeker veertig mensen gewond. Sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

De politie zegt dat de dader geïnspireerd is door islamitische terreurorganisaties. De politie weet wie de man is, maar kan vanwege het lopende onderzoek geen details geven over zijn identiteit.

Bij de aanslag vielen vijf doden en raakten zeker veertig mensen gewond

Armoede onder kinderen daalt niet, roer moet om

Ondanks forse inspanningen van de overheid en van maatschappelijke organisaties lukt het niet om armoede onder kinderen terug te dringen. Het beleid moet drastisch veranderen, zegt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het toekomstige kabinet.

Volgens de SER leeft in Nederland één op de negen kinderen in armoede. Het aantal kinderen dat in armoede leeft daalt in Nederland niet, terwijl het andere landen wel lukt om kinderen uit de armoede te halen.

Zuid-Koreaans rampschip boven water gehaald

Het rampschip Sewol, dat drie jaar geleden voor de kust van Zuid-Korea verging, is door bergers deels boven water gehaald. Het schip lag op 40 meter diepte. De komende dagen wordt het schip leeggepompt en vervoerd naar het vasteland.

De Sewol werd vanochtend opgetakeld

De lichamen van 295 opvarenden werden kort na de ramp uit het schip gehaald. Negen lichamen zijn nooit teruggevonden. Nabestaanden hopen dat de stoffelijke overschotten binnenkort alsnog worden gevonden.

Fraai afscheid voor Lukas Podolski

De vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Engeland is geëindigd in 1-0 voor Duitsland. Het doelpunt werd gemaakt door Lukas Podolski, die in Dortmund zijn laatste interland speelde. De 31-jarige aanvaller speelde 130 interlands voor Duitsland.

Prachtgoal Podolski bij afscheid

Verder vandaag...

Tien Nederlandse jihadisten moeten voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. De beklaagdenbankjes blijven waarschijnlijk leeg, want de tien zitten nog in Syrië of Irak.

Formatieverkenner Schippers praat met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Er staat een gezamenlijk overleg gepland van de partijleiders Rutte, Buma, Pechtold en Klaver. Ze gaat kijken of met deze vier partijen een coalitie kan worden gevormd.

En de nieuwe Tweede Kamer wordt vanmiddag geïnstalleerd. Alle 150 Kamerleden leggen de eed of belofte af. Zij zeggen daarmee onder meer dat zij trouw zullen zijn aan de koning en aan de grondwet. Er zijn 71 nieuwe Kamerleden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl