NOS SportAangepast

Op het water geven Verstappen en Ricciardo elkaar weinig toe

Verstappen: er is ruimte voor verbetering

De snelle bolide werd woensdag even ingeruild voor een dinghy op het water. Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo zochten aan de vooravond van de start van het Formule 1-seizoen nog even wat ontspanning in Melbourne. Op het water van de Yarra River raceten de coureurs tegen elkaar, waarbij hun bootjes snelheden van 90 km/uur haalden. Het bleef onduidelijk wie zich tot winnaar mocht uitroepen.

Vrijdag zijn de eerste trainingen voor de Grand Prix van Australië, zaterdag de kwalificatie en zondag wordt er voor het eerst in 2017 om de WK-punten gestreden. Verstappen en Ricciardo blaken van het zelfvertrouwen. "De tests waren goed, maar dat zijn geen races", keek een ontspannen Verstappen vooruit. "Wij hebben inmiddels weer wat stappen gemaakt. Het is nog vroeg in het seizoen."

Beide coureurs hadden een hoop lol op het water. Ricciardo wil winnen in zijn thuisrace. "We willen allebei winnen, elkaar verslaan. Het team vertrouwt op ons dat we grenzen van de bolide opzoeken. Door elkaar te helpen vergroten we onze kansen", zei Ricciardo over de samenwerking met zijn Nederlandse teamgenoot.

Veel vertrouwen

Dat Ferrari heel snel was in de testweken, zei beide coureurs niet zo veel. "Tests geven nooit een reëel beeld. Ik verwacht dat Ferrari en Mercedes snel zullen zijn, maar ik hoop dat de Red Bull-wagen kan aansluiten. We zijn met veel vertrouwen naar Melbourne gekomen", gaf Ricciardo aan.

"Ferrari was de laatste jaren snel in de testweken. Ik denk dat zij het Mercedes lastig kunnen maken. Wij zijn niet ontevreden over de tests. Er moet nog wel wat verbeteren, maar dat geldt voor elk team. Gezien de nieuwe regels is er nog genoeg ruimte voor verbetering", constateerde Verstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl