Jeroen Dijsselbloem EPA

Eurogroepvoorzitter en demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was een van de doelwitten van acht bombrieven die gisteren in de buurt van Athene zijn onderschept en onschadelijk gemaakt. 

De bombrieven zouden zijn gericht aan verschillende politici en andere bekende figuren bij onder meer de EU en de Europese Centrale Bank. Ook EU-commissaris Moscovici voor Financiën wordt genoemd. 

Een woordvoerder van Dijsselboem bevestigt dat er een brief is onderschept, maar wil verder niets over de zaak zeggen. 

Valse postlabels

Griekenland wil pas naar buiten komen met alle namen als alle mensen die de bombrieven hadden moeten krijgen zijn geïnformeerd. Wel zeggen de Griekse autoriteiten dat de brieven valse postlabels van academische instellingen hadden. 

Vorige week werden ook bombrieven naar het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds gestuurd. Bij het IMF raakte iemand gewond. 

De verantwoordelijkheid voor de bombrief die naar de Duitsers was gestuurd, is opgeëist door een Griekse links-terroristische beweging. Griekse autoriteiten gaan ervan uit dat die beweging ook achter de brief bij het IMF zit.

Het IMF, de Eurogroep en de Europese Commissie zijn niet populair in Griekenland, en al helemaal niet bij linkse militanten. De organisaties stellen strenge eisen aan de Grieken in ruil voor miljardensteun. 

STER reclame