Klay Thompson probeert te scoren voor Golden State

Golden State houdt Westbrook in bedwang

Golden State Warriors heeft in de NBA de wedstrijd bij Oklahoma City Thunder gewonnen. De verliezend finalist van vorig seizoen won met 111-95.

Oklahoma-ster Russell Westbrook was dit seizoen al goed voor 34 triple-doubles, maar tegen de koploper van de Western Conference lag de point guard stevig aan de ketting. Westbrook bleef steken op het voor zijn doen magere totaal van vijftien punten, zeven assists en acht rebounds.

Vroeg in het tweede kwart stonden de ploegen nog op gelijke hoogte, maar de Warriors gaven daarna gas en hadden na het derde kwart al een voorsprong van 26 punten.

Klay Thompson was met 34 punten (zeven driepunters) de uitblinker. Stephen Curry liet eveneens zeven driepunters noteren en kwam tot 23 punten.

Harden leidt Rockets naar zege

Houston Rockets, de nummer drie in het westen, won op het nippertje van Denver Nuggets: 125-124.

James Harden maakte zoals zo vaak het verschil voor de Rockets. Met nog 2,4 seconden op de klok scoorde hij na een rush over het hele veld de beslissende punten en daarna brak hij de laatste aanval van de Nuggets af.

De ster van de Rockets was goed voor 39 punten en elf assists en kwam drie rebounds tekort voor zijn twintigste triple-double van het seizoen.