Terugkeer van 't Melkhuisje krijgt steeds meer gestalte

ANP Kippa

Het initiatief om toptennis terug te brengen naar 't Melkhuisje krijgt steeds meer gestalte. Nadat twee maanden geleden bekend werd dat deze zomer voor het eerst sinds 1994 weer een proftoernooi zal worden gehouden op het befaamde tennispark van Hilversum, heeft de organisatie twee aansprekende namen weten te strikken.

Na Robin Haase is nu ook Denis Istomin vastgelegd. Zij zullen een week voor Roland Garros - het tweede grand slam van het jaar dat in Parijs wordt gehouden - op het gravel van Hilversum een demonstratietoernooi spelen. Om het veld compleet te maken moeten nog twee spelers worden gecontracteerd.

Istomin beter bekend als Djokovic-beul

Haase is momenteel de nummer 48 van de wereld en Istomin staat 70ste. De 30-jarige Oezbeek baarde dit jaar opzien bij de Australian Open door Novak Djokovic in de tweede ronde uit te schakelen.

Istomin zorgt voor daverende verrassing met winst op Djokovic
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Melkhuisje Masters zijn van 18 tot en met 20 mei. De vier deelnemers spelen allemaal een partij tegen elkaar. Er zijn geen punten voor de wereldranglijst te verdienen, maar het evenement wordt door de spelers gebruikt als laatste voorbereiding op Roland Garros.

Van Laver tot Muster

Op 't Melkhuisje werd in de jaren 50, 60 en 70 de Dutch Open georganiseerd. Op de erelijst prijken illustere winnaars als Rod Laver, John Newcombe, Tom Okker, Guillermo Vilas en Thomas Muster. Karel Nováček was in 1994 de laatste winnaar in Hilversum.

Het evenement verhuisde in 1995 naar Amsterdam, vanwaar het in 2002 naar Amersfoort werd verplaatst. Daar werd in 2008 de laatste editie georganiseerd.

In 2007 werd het vijftigjarig jubileum van de Dutch Open opgeluisterd met een reünie van oud-winnaars. Okker, Vilas, zesvoudig winnaar Balázs Taróczy en Ladislav Legenstein, de allereerste winnaar, speelden een demonstratiewedstrijd.

2007: genieten van vervlogen tijden bij 't Melkhuisje