In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Rijkswaterstaat stuurt dassenexpert naar A27 bij Utrecht

Rijkswaterstaat gaat een dassenexpert sturen naar het Utrechtse bos Amelisweerd, naast de snelweg A27. Daar is een dassenburcht aangetroffen. De aanwezigheid van het beschermde dier kan gevolgen hebben voor de verbreding van de snelweg, meldt RTV Utrecht.

De beheerder van het gebied trof de burcht aan in het bos. Na de zomer wordt in de buurt van die plek begonnen met de voorbereidingen voor de verbreding van de A27, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen de NOS. Voor de verbreding van de weg moet het bos rond de burcht worden gekapt. Maar als daar dassen zitten, mag dat mogelijk niet.

Verplaatsen

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat is het "algemeen bekend" dat er in het gebied dassen zitten, maar waar ze zich exact bevinden, is niet duidelijk. "Wij gaan morgen op onderzoek uit. Pas daarna weten we of er dassen zitten, of de dassenburcht eventueel te verplaatsen is en of we kunnen doorgaan met de werkzaamheden."

Over de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd wordt al lang gediscussieerd. Volgens critici levert de aanleg van meer asfalt extra luchtvervuiling en geluidsoverlast op. Duizenden inwoners van Utrecht tekenden een petitie tegen het kappen van het stuk bos.

Advertentie via Ster.nl