Dabney dos Santos (l) heeft de score geopend en viert dat met Fred Friday en Alireza Jahanbakhsh (r)

AZ eenvoudig langs zwak ADO

AZ heeft voor het eerst sinds 12 februari weer een overwinning in de eredivisie geboekt. De Alkmaarders versloegen ADO Den Haag met 4-0 en wonnen zo pas voor de vierde keer dit seizoen een thuisduel.

AZ had zijn laatste zeven wedstrijden (alle competities) niet gewonnen, maar haalde wel via penalty's de bekerfinale. Tegen ADO ging het van een leien dakje. De nummer zeventien van de eredivisie werd direct onder druk gezet en na dertien minuten stond het al 2-0.

Twee goals Dos Santos

Dabney dos Santos nam beide treffers voor zijn rekening. Bij de eerste schoot hij raak na goed werk van Jonas Svensson en Alireza Jahanbakhsh en bij de tweede was hij het eindstation van een prachtige aanval over meerdere schijven.

ADO bakte er niets van. AZ kon rustig zijn gang gaan en vlak voor rust voerde Joris van Overeem de score met een heerlijk stiftje verder op. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft zetten de bezoekers nog even aan, maar ADO maakte niet meer de indruk nog in een goede afloop te geloven.

De nul voor Krul

AZ nam gas terug, maar kwam na een flitsende aanval wel op 4-0. Na een prachtig hakje van Van Overeem schoot Fred Friday raak. Dat was één van de weinige hoogtepunten na rust, al zal AZ-doelman Tim Krul nog blij zijn dat hij voor het eerst in de eredivisie de nul heeft gehouden.

Dabney Dos Santos is het middelpunt van de feestvreugde na de 1-0
    De stift-deluxe van Joris van Overeem is onderweg naar het doel van ADO Den Haag
    AZ-trainer John van den Brom constateert tevreden dat het 2-0 staat