ANP
NOS NieuwsAangepast

Tefaf trekt 71.000 bezoekers, veel topstukken verkocht

De internationale kunstbeurs Tefaf in Maastricht, die vandaag is geëindigd, heeft dit jaar iets minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Er kwamen 71.000 mensen op af, tegen zo'n 75.000 vorig jaar. Het recordaantal is 80.000 bezoekers.

Toch is de organisatie zeer tevreden; de verkoop liep goed. Standhouders melden dat er topstukken zijn verkocht, maar ook veel kunst uit het middensegment. Ook hebben particulieren kunst gekocht en in bruikleen gegeven aan musea, zodat de kunstwerken toch voor een groot publiek te zien zijn.

Naar de beurs kwamen belangstellenden van over de hele wereld. Er waren veel Europeanen, maar ook kunstliefhebbers en handelaren uit Amerika, Rusland, China, India, Indonesië en Latijns-Amerika.

Museum

Een van de topstukken van dit jaar was een poppenhuis uit de 17e eeuw vol zeldzame zilveren miniaturen. De vraagprijs was 1,75 miljoen euro; het is verkocht voor een niet bekendgemaakte prijs.

Op de beurs stonden kunsthandelaren van over de hele wereld. Er was kunst te koop van de klassieke oudheid tot nu. Naast schilderijen en beelden waren er ook antieke voorwerpen, meubelen en sieraden te zien.

Veel particulieren gaan naar de Tefaf om kunst te kunnen zien die in particuliere handen is en daarom niet in musea te bewonderen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl