In Friesland neemt Feyenoord de elleboog van Vilhena voor lief

Pro Shots

Na afloop van de zwaarbevochten overwinning (1-2) van Feyenoord op sc Heerenveen was opnieuw Tonny Vilhena onderwerp van gesprek. De middenvelder van de koploper, die kon meedoen omdat de beroepszaak tegen hem door de KNVB werd uitgesteld, maakte de winnende goal.

Met een goede actie gevolgd door een droge schuiver met links bepaalde Vilhena in de zeventigste minuut de eindstrijd. Pikant is dat Vilhena het duel eigenlijk had moeten missen, omdat hij voor vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst was vanwege een elleboogstoot in het uitduel met Sparta.

Feyenoord tekende echter beroep aan tegen die schorsing. Met het oog op de naderende interlandperiode heeft de KNVB die beroepszaak pas voor 29 maart ingepland.

Weer een elleboog

Opvallend was dat Vilhena na het maken van de 1-2 tijdens het juichen ploeggenoot Rick Karsdorp met zijn elleboog in het gezicht raakte. Karsdorp greep na de aanslag naar zijn gebit, maar de schade viel mee. "Ik heb al mijn tanden nog", zei Karsdorp met een glimlach.

Karsdorp heeft al zijn tanden nog na elleboog Vilhena

"Tonny was een dansje aan het doen en ik dacht dat hij klaar was. Maar ik kreeg nog een elleboog. Alles moest wijken voor de overwinning, dan neem ik die elleboog ook maar voor lief. Want dit was een echte elleboog, ja..."

Vilhena kan er om lachen

Vilhena zelf wilde niet te lang over ellebogen praten. "Dit is leuk om te lachen", aldus Vilhena. "Hij was er gretig bij, terwijl ik nog met mijn dansje bezig was. We zijn goede vrienden van elkaar en hij kan het wel hebben."

1/2Vilhena: Rick was iets te gretig met vieren
2/2Van Bronckhorst is geschrokken van de eerste helft

Over de beroepszaak wilde Vilhena niets loslaten. "Daar ga ik me niet mee bezighouden. Ik ga me maandag melden bij Huis ter Duin (het verblijf van Oranje, red.) en daarna zien we wel verder."