Obbi Oulare kopt de gelijkmaker voor Willem II binnen

FC Groningen is het winnen verleerd

FC Groningen is er voor de negende keer op rij niet in geslaagd om een duel in de eredivisie in winst om te zetten. Op eigen veld speelden de Groningers met 1-1 gelijk tegen Willem II.

Van oogstrelend voetbal was geen enkele sprake in Groningen, maar toch kwam de thuisploeg voor rust een paar keer dreigend door. Jesper Drost en Juninho Bacuna schoten binnen een paar seconden hard op het Tilburgse doel, maar Kostas Lamprou had op beide pogingen een antwoord.

Ruben Jenssen brak voor Groningen uiteindelijk de ban. Nadat een schot van Simon Tibbling was gekraakt, profiteerde de Deen in de rebound met een geplaatst schot. Lang duurde die voorsprong niet: vijf minuten na de 1-0 kopte Obbi Oulare al de gelijkmaker binnen.

Groningen zette na de 1-1 wel aan om de zege alsnog te forceren, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. De remise was uiteindelijk het hoogst haalbare, waardoor Groningen met een punt genoegen moest nemen.