Mees van Lierop
NOS SportAangepast

Van Lierop in achterhoede bij WK freestyle skiën

Freestyleskiër Mees van Lierop is er bij de WK in Sierra Nevada nog niet in geslaagd de finale te bereiken op het onderdeel slopestyle. Na een mislukte run eindigde hij in de achterhoede.

De kwalificatie stond eigenlijk voor vrijdag op het programma, maar te veel wind en een steeds slechter wordende piste gooiden roet in het eten. De organisatie besloot de kwalificatie naar zaterdag te verplaatsen en in te korten tot één run in plaats van twee.

Van Lierop moest in zijn heat bij de eerste zes eindigen, maar kon dat met een score van 8,00 vergeten. Hij krijgt zondag in de halve finale nog een kans om zich voor de finale te plaatsen.

Zweden domineert op skicross

Victor Öhling Norberg en Sandra Näslund met hun gouden medailles

Bij het skicrossen ging zowel bij de mannen als de vrouwen de wereldtitel naar Zweden.

De 26-jarige Victor Öhling Norberg hield de Nieuw-Zeelander Jamie Prebble in de finale net achter zich en veroverde zo zijn eerste wereldtitel.

De Zweed won twee jaar geleden in Kreischberg al WK-brons. Filip Flisar, de Sloveen die daar goud won, ging dit keer ook van start in de finale, maar na een botsing met de Fransman François Place was hij kansloos voor de titel.

Bij de vrouwen ging het goud naar het grote Zweedse talent Sandra Näslund. De twintigjarige bleef onder anderen Fanny Smith, de kampioene van 2013 uit Zwitserland, en de zeer ervaren kampioene van 2007, de 40-jarige Française Ophélie David, voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl