Mensen worden geëvacueerd na de schietpartij op het vliegveld
NOS NieuwsAangepast

'Iedereen begon te rennen, er werd geduwd en mensen vielen'

Paniek op de Franse luchthaven Orly, bij Parijs. Een nog onbekende man is daar doodgeschoten toen hij drie militairen aanviel en van een van hen een wapen probeerde af te pakken. Veel mensen hebben gezien wat er gebeurde in een van de terminals.

"Ik zag dat de man de soldate bij haar nek greep", beschrijft een ooggetuige. "Hij had haar arm vast en pakte haar wapen." Dat was het moment dat veel mensen doorhadden dat er iets goed mis was. "We zijn weggerend, de trap af. En toen hoorden we twee schoten."Een ander zegt: "Het was echt heel erg eng."

Een medewerkster van het vliegveld, die een verdieping lager aan het werk was, zegt eerst een knal te hebben gehoord. "We wisten eerst niet wat het was. Vast iets dat op de grond viel. Maar toen hoorden we geweerschoten, een stuk of vijf. Op dat moment dachten we aan een aanslag."

Buiten de terminal werd iedereen opgevangen

In de paniek die op het vliegveld ontstond, is de politie meteen begonnen met de evacuatie van de twee terminals. "Iedereen begon te rennen, er werd geduwd en sommige mensen vielen", vertelt de luchthavenmedewerkster.

"Ik heb zelfs mijn schoenen uitgedaan om sneller te kunnen rennen. In zo'n situatie ben je ontzettend bang. Op dat moment denk je dat je er niet levend uitkomt."

De Brit Shameel Sattar zit inmiddels al uren vast in een vliegtuig, dat is geland op vliegveld Orly. "Tijdens de vlucht vanuit Southampton, kregen we te horen dat er iets aan de hand was op de luchthaven", zegt hij tegen de NOS. "Om veiligheidsredenen mogen we niet uitstappen."

Shameel Sattar uit Engeland zit uren vast in een vliegtuig op Orly

Sattar zegt dat er aan boord geen sprake van paniek is geweest. "Iedereen is rustig en we krijgen gratis drankjes van de bemanning. De sfeer is goed." Hoe lang Sattar en zijn medereizigers nog moeten wachten, is niet duidelijk. "De brandstof is bijna op, want de piloot heeft de motoren laten draaien zodat iedereen gewoon nog naar het toilet kan."

Man doodgeschoten op Parijse luchthaven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl