Rappers SFB zijn weer vrij en genieten van bami met kip

Aangepast
ANP

Na drie maanden zijn ze sinds gisteren weer vrij, de rappers van de Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB). Meteen worden de telefoons erbij gepakt, maar ze bellen zoveel vrienden in Nederland dat hun beltegoed al snel op is.

De rappers gaan naar hun familie, waar voor hen is gekookt. "Eindelijk weer bami met kip! Luxe eten." Thuis wordt het normale leven langzaam opgepakt. "Free at last. De jongens zijn gelukkig weer bij elkaar", zegt een van hen tegen correspondent Harmen Boerboom. "Het heeft even geduurd, maar geduld is een schone zaak."

De rappers Frenna en Priceless zijn schuldig bevonden van seks met een minderjarige en het filmen ervan. In 2015 namen de rappers in Suriname een video op waarin ze seks hebben met een meisje van 15. Die beelden werden verspreid via sociale media. De bandleden zijn in december opgepakt in een hotel in Paramaribo. SFB was in Suriname voor optredens. Sinds gisteren zijn ze weer vrij.

Strictly Family Business fotostudio422.nl

De rappers zijn vrij, maar werden wel schuldig bevonden. De rechter in Paramaribo stelde dat ze in de fout zijn gegaan, maar dat ze al lang genoeg vast hebben gezeten tijdens hun voorarrest. "Het was een leerproces", zegt een ander lid van de groep. "Een leerzame ervaring."

Het meisje uit de video zei twee weken geleden tegen de rechter dat ze niet is verkracht en dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze bij de politie gezegd dat ze wel was gedwongen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We willen er een streepje onder doen. Gewoon lekker naar huis.'

De rappers blijven hun onschuld volhouden, maar in hoger beroep gaan ze niet. "We zijn blij, broeders voor het leven", zegt een van de rappers.

"We willen er gewoon een streepje onder doen", zegt vader Benito. "Gewoon weer lekker naar huis."

De mannen mogen nog geen uitgebreide interviews geven. Ze worden de eerste dagen nog even "beschermd".

STER Reclame