Mensen lopen door de ondergelopen straten in De straten staan blank in Trujillo, in het noorden van Peru, in het noorden van Peru
NOS NieuwsAangepast

Overstromingen dreigen in Peruaanse hoofdstad Lima

In Peru zijn de afgelopen dagen zeker twaalf mensen om het leven gekomen door het slechte weer en aardverschuivingen. Door de overmatige regenval dreigen nu overstromingen in de hoofdstad Lima.

Het water in de Huaycoloro rivier komt steeds hoger te staan en dreigt een brug te vernielen. Het water heeft al een aantal voertuigen meegesleurd. In het hele land zijn steden en dorpen getroffen en zijn scholen gesloten.

Trucker redt zichzelf uit modderstroom Peru

Na een periode van extreme droogte, valt er sinds begin dit jaar uitzonderlijk veel regen. De regenval komt volgens de autoriteiten door het opwarmen van het oppervlaktewater in het oostelijk deel van de Grote Oceaan. De verwachting is dat het de komende twee weken blijft regenen in Peru.

Volgens de officiële cijfers zijn dit jaar al 62 mensen omgekomen door het slechte weer. 12.000 woningen zijn vernield. President Kuczynski heeft gezegd dat de overheid kijkt naar manieren om de daklozen op te vangen.

De straten staan blank in Trujillo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl