De Ligt: zenuwen? het is nu al minder dan in het begin

De kwartfinales van de Europa League bereiken. "Als Ajax-fan is dat geweldig", reageert verdediger Matthijs de Ligt na de 2-0 zege op FC Kopenhagen. "Dat is de laatste jaren niet gelukt. Volgens mij was 2003 de laatste keer."

De Ligt maakte dat niet eens bewust mee. "Ik was toen drie of vier jaar."

"Voor mij persoonlijk een mooi moment. Je wint 2-0, je speelt de hele wedstrijd. Toch de achtste finales van de Europa League... Ik denk niet dat veel zeventienjarigen dat meemaken."

Schone na zege op FC Kopenhagen

Geen ruimte 

De achterhoede, met De Ligt en Davinson Sánchez centraal, speelde een haast vlekkeloze wedstrijd. "Ik denk dat we een of twee kansjes weggaven. Maar geen honderd procent kansen. Maar je moet niet alleen de achterhoede een compliment geven. Ik denk dat het hele team gestreden heeft. Daardoor kregen zij minder ruimte om te voetballen."

Of De Ligt/Sanchez het ideale koppel is voor Ajax? "Dat is aan de trainer. Ik moet eerlijk zeggen: het stond ook al goed."

Zlatan? 

"Of ik een voorkeur heb voor een tegenstander? Nee niet echt. Ja, Zlatan zit nog in het toernooi inderdaad. Die is nog twee keer zo goed als Andreas Cornelius. Dat wordt een lastige kluif."

STER reclame