Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen verslaat Taylor, 'Barney' zet Anderson aan de kant

Onder toeziend oog van tienduizend enthousiaste dartsfans heeft regerend wereldkampioen Michael van Gerwen in sportpaleis Ahoy zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor met 7-4 verslagen. Door de overwinning blijft 'Mighty Mike' tweede in de tussenstand van de Premier League Darts .

Daar waar Van Gerwen moeite had de triples te vinden, leidde Taylor - ondanks dat hij klaagde over een wankele oche, het podium waarop de darters staan als zij de pijlen gooien - al snel met 3-0. Van Gerwen toonde veerkracht en kwam bijna even snel terug tot 3-3.

Van Gerwen was ontketend en Taylor, die bleef mopperen en klagen over de oche, slaagde er niet in zijn gangbare niveau te halen. De Nederlander profiteerde optimaal en pakte, zonder zelf groots te spelen, de overwinning.

Uitslagen Premier League ronde 5

James Wade (Eng)Jelle Klaassen7-3
Peter Wright (Sch)Dave Chisnall (Eng)7-4
Raymond van BarneveldGary Anderson (Sch)7-2
Kim Huybrechts (Bel)Adrian Lewis (Eng)3-7
Phil Taylor (Eng)Michael van Gerwen4-7

Raymond van Barneveld tankte vertrouwen door tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson aan de kant te zetten. De Hagenaar was met 7-2 te sterk.

Van Barneveld kende een bliksemstart en stond binnen de kortste keren met 3-0 voor. Pas op dat moment kreeg Anderson zijn eerste kans op een dubbel en die benutte hij direct. Van Barneveld was echter niet uit het veld geslagen en ging stug door met triples gooien. Zijn tweede matchdart op dubbel-16 zorgde voor de beslissing.

'Barney' noteerde met 103,71 voor de tweede keer dit seizoen een gemiddelde van boven de 100. Door zijn overwinning stijgt Van Barneveld op de ranglijst van de Premier League en blijft hij in de race voor de tweede fase van het toernooi.

Voor Jelle Klaasen wordt het lastig een vervolg te geven aan zijn avontuur in de Premier League. De Brabander verloor in de eerste partij van de avond van de Engelsman James Wade: 7-3.

Met nog drie speelronden te gaan is Klaasen hekkensluiter in de tussenstand. De laatste twee van het klassement vallen na tien speelronden af. Kim Huybrechts , die met 7-3 van Adrian Lewis verloor, lijkt de tweede afvaller te worden. De Belg staat op de negende plaats, ook met 3 punten uit 7 wedstrijden.

"Elke worp die ik doe, doet zeer", vertelde Klaasen vooraf tegen Omroep Brabant. "Als ik een wedstrijd gooi, kan ik vier, vijf of zes legs voluit gaan en daarna merk ik dat mijn pols moe begint te worden."

Klaasen heeft een specialist bezocht en inmiddels al drie keer een injectie in zijn pols gehad. "Ik moet acht weken rust houden, maar dat zit er niet in", vertelde Klaasen. "Als het binnen nu en twee à tweeënhalve maand niet over is, gaan ze opereren. Hopelijk komt het niet zover.”

  • ANP
    Jelle Klaasen
  • ANP
    Raymond van Barneveld
  • ANP
    Michael van Gerwen

Het was de tweede keer dat de Premier League Darts Nederland aandeed en net als vorig jaar was Ahoy veranderd in een kolkend stadion. De tienduizend kaarten waren binnen acht minuten uitverkocht.

  • ANP
    Een afgeladen Ahoy
  • ANP
    Publiek bij de Premier League of Darts in Ahoy
  • ANP
    De opkomst van Jelle Klaasen
  • ANP
    Publiek bij de Premier League of Darts in Ahoy

Stand Premier League

Peter Wright (Sch)7-11 (44-33)
Michael van Gerwen6-10 (40-28)
James Wade (Eng)7-8 (43-38)
Raymond van Barneveld7-8 (39-38)
Adrian Lewis (Eng)7-7 (38-36)
Phil Taylor (Eng)7-7 (40-39)
Gary Anderson (Sch)7-7 (39-38)
Dave Chisnall (Eng)8-6 (36-46)
Kim Huybrechts (Bel)7-3 (35-46) 
Jelle Klaassen7-3 (32-44)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl