Witte Helmen in actie na een eerder bombardement in Idlib
NOS Nieuws

Tientallen doden bij aanval op Syrische moskee

Bij een luchtaanval op een moskee nabij de Noord-Syrische provincie Idlib zijn zeker 42 doden gevallen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat via een netwerk in Syrië vanuit Groot-Brittannië bericht over de burgeroorlog. Volgens paramedische hulpverleners, beter bekend als de Witte Helmen, zijn er zeker 35 mensen omgekomen bij de aanval. De meeste slachtoffers zijn burgers.

Tientallen bezoekers van de moskee raakten gewond. Velen liggen nog onder het puin van het getroffen gebouw.

Lokale bronnen melden dat er zo'n 300 mensen in de moskee verzameld waren voor het avondgebed, toen het godshuis vanuit de lucht onder vuur werd genomen.

Gevechtspauze

Het is nog onduidelijk wie de luchtaanval heeft uitgevoerd. Sinds eind december is er een gevechtspauze van kracht in Syrië, maar die geldt niet voor de strijd tegen IS en andere jihadisten.

Volgens het Observatorium vliegen hier geregeld Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen, die strijd voeren met extremistische tegenstanders van de Syrische president Assad. Maar ook de internationale coalitie die door de Amerikanen wordt geleid, voert in deze regio luchtaanvallen uit op radicale strijdgroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl