Gewonden door uitbarsting Etna: cameraploeg vlucht

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vulkaan barst uit terwijl cameraploeg op de top opnames maakt

Bij een uitbarsting van de vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië zijn toeristen, wetenschappers en een team van de Britse omroep BBC gewond geraakt. 

Een lavastroom die in de sneeuw terechtkwam veroorzaakte een enorme explosie. Stoom en gloeiend hete stenen spatten in het rond. 

NOS-correspondent Rop Zoutberg meldt dat tien mensen met verwondingen zijn overgebracht naar lokale ziekenhuizen op Sicilië.

BBC-wetenschapscorrespondent Rebecca Morelle beschrijft op Twitter hoe zij en haar camerateam moesten vluchten voor stoom en rondvliegende gloeiende stenen. De verwondingen van het team vallen mee.

Rebecca Morelle
@BBCMorelle
Running down a mountain pelted by rocks, dodging burning boulders and boiling steam - not an experience I ever ever want to repeat (8)
2 jaar geleden
Rebecca Morelle
@BBCMorelle
Caught up in incident at Mount Etna - bbc crew & tourists caught up in huge explosion - caused injuries and evacuation from scene. (1)
2 jaar geleden
Rebecca Morelle
@BBCMorelle
An estimated 8 injuries logged by medical team here. An amazing 78 year old lady was very close - but safely got away (10)
2 jaar geleden

De Etna is de afgelopen weken weer actiever geworden. Begin deze maand begon de vulkaan lava te spuwen. 

Tot nu toe waren er geen mensen in gevaar gekomen. Ook was er nog geen aanleiding om mensen in de omgeving van de vulkaan te evacueren.

De Etna is de actiefste en hoogste vulkaan van Europa. De afgelopen tien jaar was er elk jaar wel een uitbarsting. De grootste uitbarsting van de afgelopen honderd jaar was in 2001. 

STER Reclame