NOS SportAangepast

Fill en Stuhec winnen wereldbeker afdaling

Fill wint wereldbeker afdaling

Peter Fill heeft net als vorig jaar de wereldbeker op de afdaling voor zich opgeëist.

Bij de wereldbekerfinale in Aspen eindigde de Italiaan als tweede en omdat de Noor Kjetil Jansrud slechts elfde werd, maakte Fill zijn achterstand van 33 punten ruimschoots goed en won hij een tweede kristallen bokaal.

De laatste afdaling van het skiseizoen werd gewonnen door Fills landgenoot Dominik Paris. Hij troefde Fill met 0,08 af. Paris, vice-wereldkampioen in 2013, was in het Amerikaanse skioord goed voor zijn achtste wereldbekerzege.

De Zwitser Carlo Janko skiede zich voor de 26ste keer, maar voor het eerst dit jaar, op het podium van een wereldbekerwedstrijd (+ 0,18).

Ilka Stuhec met de kristallen bokaal

Ilka Stuhec sleepte de wereldbeker bij de vrouwen in de wacht.

De Sloveense was met 97 punten marge op haar enige belager Sofia Goggia al bijna zeker van de eindzege. Met de winst in de laatste WB-afdaling, in Aspen, voegde ze nog eens 100 punten toe aan haar totaal.

Stuhec ging als eerste van start en was met 1.36,95 ruim een seconde rapper dan de Italiaanse Goggia, die als tweede naar beneden ging.

Lindsey Vonn, die acht keer de wereldbeker op de afdaling won, kwam nog het dichtst in de buurt bij de Slowaakse: ze werd tweede op 0.66.

De 27-jarige Stuhec, de regerend wereldkampioene op de afdaling, was al in het bezit van de wereldbeker op de combinatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl