Nadal wacht op Federer in Indian Wells

EPA

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zich op het masterstoernooi van Indian Wells net als vorig jaar ten koste van zijn landgenoot Fernando Verdasco geplaatst voor de achtste finales. Hij won met 6-3, 7-5.

De kans is groot dat Nadals volgende tegenstander zijn grote rivaal Roger Federer wordt, anderhalve maand na hun zinderende finale op de Australian Open.

Voor een 36ste ontmoeting moet de Zwitser eerst nog afrekenen met de Amerikaan Steve Johnson.

Nadal en Verdasco, twee linkshandige spelers, lieten het publiek smullen van schitterende rally's en prachtige punten. Verdasco, die van hun achttien eerdere duels er drie won, brak zijn landgenoot direct in set twee.

Nadal repareerde de schade echter meteen en in de elfde game brak hij Verdasco opnieuw.

Indian Wells wordt ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd. Waarom?

- Het is een masterstoernooi en daarom zijn er veel punten en veel centen te verdienen. Net als bij de grandslams is er gelijktijdig een mannen- en vrouwentoernooi.

- Perfecte plek op de ATP-kalender: ruim na de Australian Open, ruim voor Roland Garros en er is deze periode geen ander toernooi.

- Ideale locatie: het is een waar tennisparadijs tussen de palmbomen en de bergen in het zonnige Californië, vlakbij Palm Springs. Het ontbreekt de spelers aan niets.

- Er is geld zat en mede daarom staat het toernooi organisatorisch als een huis. Voor alle banen is Hawk-eye aangetrokken en het nieuwe stadion is met ruim 16.000 plaatsen het op-een-na grootste permanente tennisstadion ter wereld.