ANP
NOS NieuwsAangepast

Klaver en Rutte vinden elkaar niet in vluchtelingendebat

GroenLinks-lijsttrekker Klaver verwijt VVD-lijsttrekker Rutte dat hij veel te weinig doet om vluchtelingen uit landen als Syrië op te vangen. Klaver vindt dat arbeidsmigranten tegengehouden moeten worden. "Maar echte vluchtelingen, die moet je opvangen."

Rutte had in het NOS-debat de stelling aangedragen dat er door de Turkije-deal minder migranten naar Nederland komen. Rutte zei dat Nederland zulke grote aantallen vluchtelingen als GroenLinks wil toelaten, niet aankan. Dat kost volgens hem te veel en verhindert mensen bovendien om in de eigen regio een bestaan op te bouwen. Klaver bleef erbij dat mensen die voor oorlog en terreur vluchten, in Nederland terecht moeten kunnen.

Klaver (GL) en Rutte (VVD) oneens over Turkije-deal

PVV-lijsttrekker Wilders bracht de stelling in dat de islam de grootste bedreiging van Nederland is. Hij zei dat "we ons daartegen moeten verzetten".

Wilders debatteerde hierover met ChristenUnie-lijsttrekker Segers. Die zei dat we trots moeten zijn op de vrijheid in Nederland. "Je kunt geen vrijheid geven door die in te perken", stelde hij.

Segers en Wilders debatteren over de islam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl