NOS VoetbalAangepast

Jørgensen doet Van Basten na in 'perfecte wedstrijd'

"Of ik geloof in een perfecte wedstrijd? Zeker, vandaag was het zelfs een meer dan perfecte wedstrijd." Met drie goals en twee assists had Nicolai Jørgensen een bijzonder groot aandeel in de 5-2 overwinning van Feyenoord op AZ.

Jørgensen: dit was een meer dan perfecte wedstrijd

"Ik gaf zelfs een assist met mijn borst die onze captain (Dirk Kuijt, red.) mooi afrondde", gaat de Deen verder. Jørgensen staat nu op achttien doelpunten. "Ik had al vier wedstrijden niet meer gescoord. Dat was best frustrerend."

Gelijkenis met Van Basten

Uit een mooi passje van Rick Karsdorp gleed Jørgensen na elf minuten de openingstreffer binnen. Het doelpunt deed sterk denken aan de winnende goal van Marco van Basten tegen West-Duitsland in de halve finales van het EK van 1988.

De pass kwam toen van Jan Wouters, die nu assistent-trainer is bij Feyenoord.

Jørgensen kopieert EK-doelpunt Van Basten uit 1988

Jørgensen benadrukte het belang van de overwinning, na de nederlaag van vorige week tegen Sparta. "We zijn weer back on track." Dat beaamde trainer Giovanni van Bronckhorst even later.

Nederlaag tegen Sparta 'incident'

"We hebben aangetoond dat die nederlaag tegen Sparta een incident was", zei Van Bronckhorst. "Ik had er al een goed gevoel over, maar het was belangrijk dat we een reactie toonden op vorige week."

Van Bronckhorst: laten zien dat vorige week incident was

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl