Knauw voor Knegt op 1.000 meter; goud voor Seo

Aangepast
Hier gaat het mis voor Sjinkie Knegt in de kwartfinales van de 1.000 meter ANP

Sjinkie Knegt is bij de KPN WK shorttrack in de kwartfinales van de 1.000 meter uitgeschakeld. Voor Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf viel het doek in de halve finales. De wereldtitel ging naar de Zuid-Koreaan Seo Yi-ra, die de leiding in het klassement overnam van Knegt.

In een spectaculaire finale zonder Nederlanders ging het goud na een schitterende inhaalactie naar Seo. Het zilver was voor de Hongaar Shaoang Liu, het brons voor de Canadees Charles Hamelin.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zuid-Koreaan Seo doet goede zaken met goud op 1.000 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Knauw Knegt

Voor Knegt viel het doek al in de kwartfinales. Hij trof in een zeer sterke heat de Hongaarse broers Liu en de Zuid-Koreaan Lee Jung-su. Knegt liet zich wegduwen en werd slechts vierde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt: ben in de val getrapt van broertjes Liu

Breeuwsma plaatste zich wel voor de halve finales, maar ging daarin onderuit en eindigde als vijfde. Nederlands kampioen Hoogerwerf bleef in zijn halve finale eveneens steken op de vijfde plaats.

Het klassement bij de mannen na drie afstanden NOS

De KPN WK shorttrack zijn de hele dag rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl.

STER Reclame