NOS NieuwsAangepast

Onrust in Rotterdam: schade, aanhoudingen en gewonde agent

In Rotterdam zijn vannacht zestien demonstranten opgepakt. Zes betogers en een agent raakten gewond bij confrontaties, zegt de politie. Turkse Nederlanders richtten vannacht hun woede op de politie nadat de Nederlandse autoriteiten hadden besloten om de Turkse minister van Familiezaken Kaya naar Duitsland terug te sturen.

De arrestanten zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging of omdat ze geen gehoor wilden geven aan de bevelen van de politie. Alle arrestanten zijn inmiddels vrijgelaten in afwachting van hun proces. De gewonde agent heeft een gebroken hand.

Wat gebeurde er vannacht in Rotterdam?

Op dit moment is het rustig in de stad en wordt de schade opgemaakt, zegt verslaggever Kees van Dam. Vooral op Plein 1940 op een paar honderd meter van het consulaat zijn vannacht veel vernielingen aangericht.

Zo zijn stoepen beschadigd omdat er stenen uit zijn gehaald. Stenen die vervolgens her en der door ruiten zijn gevlogen, zoals bij een locatie van het Leger des Heils, winkels en enkele woningen. Ook bushokjes zijn vernield.

Rotterdam ruimt op na nachtelijk protest

De omgeving van het Turkse consulaat is schoongemaakt. Gisteren was er een noodbevel van kracht. Dat verliep vanochtend en werd niet verlengd door burgemeester Aboutaleb.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl