Stanley Elbers, twede van links, heeft Excelsior op voorsprong gezet

Excelsior wint met ruime cijfers van matig sc Heerenveen

Excelsior heeft voor het eerst sinds 19 november weer eens een competitieduel gewonnen. Een zwak sc Heerenveen werd op Woudestein verdiend met 4-1 verslagen.

Excelsior troefde de Friezen op inzet af en de 3-0 na vijftig minuten was zeker niet geflatteerd. Stanley Elbers speelde bij de 1-0 zijn man eenvoudig uit en schoot hard binnen, al leek zijn inzet houdbaar. Tegen de rust kopte Jurgen Mattheij na een hoekschop van Hicham Faik raak tussen twee verdedigers.

Pegel

Mike van Duinen hield kort na rust tussen drie Friezen de bal goed bij zich en legde terug op Milan Massop, die Erwin Mulder met een pegel kansloos liet. De Rotterdammers lieten vervolgens meerdere kansen op de 4-0 liggen.

Heerenveens eerste schot tussen de palen vloog er weliswaar in (Luciano Slagveer), maar de dertien minuten die resteerden bleken onvoldoende om een ommekeer te bewerkstelligen. Nigel Hasselbaink bepaalde in de laatste minuut de eindstand.