Thomas Bruns (r) en Wout Droste

Utrecht onderuit bij Heracles door late treffer

FC Utrecht heeft op bezoek bij Heracles Almelo een kostbare nederlaag geleden. De nummer vier in de eredivisie kreeg in de slotminuut de 2-1 om de oren.

Beide ploegen wilden op de aanval spelen en dus lag het tempo behoorlijk hoog. En zonder dat er al te veel gebeurde, was de eerste helft daardoor het aanzien best waard.

De bezoekers waren net iets beter en kregen via Nacer Barazite een paar kansen. Zijn schoten werden echter door doelman Bram Castro gekeerd. Dat gold ook voor de inzet van Gyrano Kerk, maar in de rebound was Yassin Ayoub er als de kippen bij om binnen te schieten.

Heracles viert de gelijkmaker

Pal voor rust kwam Utrecht goed weg toen Mark van der Maarel ontsnapte aan een tweede gele kaart. Trainer Erik ten Hag zag dat ook en hield zijn verdediger na rust uit voorzorg buiten de ploeg.

Wellicht was zijn defensie daardoor vroeg in de tweede helft nog niet helemaal op orde: na een prima pass van Justin Hoogma nam Brandley Kuwas de bal tussen twee verdedigers in mooi aan en legde hij de gelijkmaker koeltjes binnen.

De 1-1 leek even een verlammende werking te hebben op alle spelers. Een kwartier lang gebeurde er vrijwel niets, maar in het vervolg vielen er aan beide kanten toch nog wat mogelijkheden te noteren.

In de 90ste minuut sloeg Heracles toe. De eerste inzet van Thomas Bruns werd nog gekeerd, maar in de rebound kopte hij raak.