NOS SportAangepast

Cornelissen: supermooi afscheid voor Parzival

Minderhoud troeft Werth af bij Indoor Brabant

Tijdens Indoor Brabant werd zaterdagmiddag afscheid genomen van Parzival, het dressuurpaard waarmee Adelinde Cornelissen grote successen vierde. "Het was 'heavy', maar wel heel mooi. Hij heeft het verdiend en het was een supermooi afscheid", zei de trotse amazone na afloop.

Cornelissen hield het niet droog tijdens haar speech, zoals de tranen de afgelopen weken al veelvuldig kwamen. "Ik heb zo lang mogelijk geprobeerd om er niet over na te denken, want elke keer als ik wel aan het afscheid dacht, begon ik te huilen..."

Londen 2012

De combinatie won een karrenvracht aan prijzen, waaronder twee medailles op de Olympische Spelen van 2012. Cornelissen en Parzival veroverden in Londen samen zilver en met de Nederlandse ploeg brons.

"Het is hartstikke mooi om nu terug te kijken naar al die momenten. En ik besef het nu pas echt. Ik weet natuurlijk wel dat hij gewonnen heeft, maar als je alles op een rij ziet staan, al die medailles, dan denk je wel potverdorie... "

Cornelissen over afscheid succespaard Parzival

Pensioen

Voor de bijna twintigjarige ruin verandert er niet veel nu hij met pensioen is. "Zijn hele leventje blijft wel zo'n beetje hetzelfde. De trainingen zijn op een veel lager pitje. Voor de rest ging hij toch al elke dag naar buiten en de wei in."

Cornelissen moet nu op zoek naar een nieuw succespaard. Een zoektocht die ze met vertrouwen tegemoet ziet. "Er staan een paar echt leuke jonge paarden op stal en die doen het goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl