De politie omsingelt de auto van minister Kaya Robert Bas-NOS

Turkse minister van Familiezaken tegengehouden in Rotterdam

tijd van publicatie Aangepast

De Turkse minister van Familiezaken Kaya is in Rotterdam tegengehouden. Ze zat in een konvooi dat bij het Turkse consulaat in Rotterdam staat. Kaya twitterde dat ze dertig meter van het consulaat staat, maar niet naar binnen mag.

Het is onduidelijk of ze naar Duitsland wordt teruggestuurd, vanwaar ze vanavond per auto was gekomen om hier een campagnetoespraak te houden. In april wordt een referendum gehouden in Turkije over de uitbreiding van de macht van president Erdogan. Daar is internationaal nogal wat kritiek op.

De Nederlandse regering wil niet dat Turkse ministers hier campagne komen voeren. Ook minister Cavusoglu van Buitenlandse Zaken kreeg geen toestemming om hier naartoe te komen. Zijn vliegtuig kreeg van het kabinet geen toestemming om in Nederland te landen. Cavusoglu is nu aangekomen in Metz in Frankrijk, waar hij morgen wil speechen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Turkse minister stapt uit

STER Reclame