NOS SchaatsenAangepast

'Dat is shorttrack: de ene keer sta je ernaast en zo sta je bovenaan'

Knegt: geniaal om voor thuispubliek te winnen

Sjinkie Knegt gaf het publiek in Rotterdam eindelijk reden tot juichen. Hij veroverde de wereldtitel op de 500 meter en klom naar de eerste plaats in het klassement. "Geniaal om voor het thuispubliek zo te mogen winnen."

Tot op het moment dat Knegt de snelste was in de finale van de 500 meter, werden de toeschouwers niet verwend als het gaat om Nederlands succes. Zo werd Knegt vijfde op de 1.500 meter. Teleurstellend, maar het antwoord van het Nederlandse shorttrackboegbeeld was sterk.

"Dat is shorttrack. De ene keer sta je ernaast en zo sta je weer bovenaan", aldus Knegt. "De finale was er een met wat missertjes. Maar de halve finale was subliem. Dat die Hongaar buitenom werd verrast, had niemand verwacht. Nu bij mijzelf blijven en morgen weer mijn best doen."

Bondscoach Jeroen Otter was zeer te spreken over het optreden van Knegt. "Het is een magician on ice waar Hans Klok nog een puntje aan kan zuigen."

Ook ging Otter in gesprek met radioverslaggever Edwin Cornelissen in op de gave van Knegt om teleurstellingen snel te vergeten en het feit dat Suzanne Schulting nog geen stalen zenuwen heeft, maar ijzeren zenuwen die nog moeten harden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl