NOS NieuwsAangepast

Wilders was niet lief, Rutte moest in de hoek en Asscher werd gepest

"Niets veranderd!" reageren de lijsstrekkers op een foto van een 5-jarige Sybrand Buma. De zes politici die meededen aan de speciale Verkiezings-uitzending van het NOS Jeugdjournaal brachten allemaal een jeugdfoto mee en vertelden over hun kindertijd.

Hoe waren Rutte, Wilders en Asscher op de basisschool?

Een foto van een kleine jongen met een grote bril in een voetbalshirt komt uit de oude doos van Asscher. "Ik was niet zo populair. Toen ik op de basisschool zat werd ik wel eens gepest. Deze foto is uit de tijd dat ik voetballer wilde worden. Ik dacht, later ga ik bij Ajax."

Ik moest vaak in de hoek staan.

Mark Rutte

Rutte geeft toe dat hij regelmatig straf kreeg op school: "Dat komt doordat ik altijd aan het praten was in de klas. Later dacht ik: daar moet ik dan maar mijn vak van maken. Doordat ik iedereen altijd afleidde moest ik vaak in de hoek staan."

"Ik was niet zo ondeugend, mijn broertje was dat meer", vertelt Pechtold bij zijn foto. Ook Roemer was niet zo ondeugend. "Ik was vooral bezig met andere dingen, lekker praten en spelen en voetballen".

Als tiener was ik niet zo lief meer voor heel veel mensen.

Geert Wilders

"Op die leeftijd was ik nog lief", vertelt Wilders over een zwart-witte klassenfoto van hem in zijn kinderjaren. "Toen ik tiener werd was ik niet meer zo lief voor heel veel mensen."

Lijsttrekkers maken indruk tijdens mannequin-challenge

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl