NOS NieuwsAangepast

Vandaag 'dag van woede' in Jemen

In het zuiden van Jemen zijn zeker twee mensen gewond geraakt, toen de politie een demonstratie wilde opbreken. Verder verlopen de meeste protesten in het land rustig.

In de hoofdstad Sanaa demonstreerden ruim 20.000 mensen tegen het regime van president Abdullah Saleh. Ook aanhangers van het regime gingen vandaag de straat op.

Het is de grootste protestactie sinds de demonstraties in Jemen begonnen. De oppositie had opgeroepen tot de betoging en kondigde aan dat het de 'dag van de woede' zou worden.

De tegenstanders van het bewind willen een andere president, politieke hervormingen en lagere voedselprijzen. Gisteren maakte Saleh bekend dat hij zich in 2013 niet meer verkiesbaar stelt. Hij is al 32 jaar aan de macht.

Corruptie

Hij beloofde verder dat hij de macht niet zal overdragen aan zijn zoon. De oppositie vindt die beloften niet genoeg en wil meer concessies van Saleh.

Vorige week gingen in het arme Arabische land ook al duizenden mensen de straat op om te betogen tegen de slechte economische situatie, de wijdverbreide corruptie en politieke onderdrukking. Meer dan de helft van de 23 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl