WK shorttrack
NOS SchaatsenAangepast

Ahoy schreeuwt Schulting en Knegt naar halve finales

Medaillekandidaten Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting zijn de KPN WK shorttrack in Rotterdam goed begonnen. Beiden plaatsten zich voor de halve finales van de 1.500 meter. Knegt haalde daarnaast ook nog de kwartfinales van de 500 meter.

Schulting won haar serie met overmacht en daar speelde het publiek Ahoy een voorname rol in. "Vet! Ging goed. Je wordt vooruit geschreeuwd. Het is echt supergaaf", zei ze na afloop.

Finales is het doel

Schulting, de nummer vijf van de vorige WK, won eerder dit jaar in Dresden voor het eerst een wereldbekerwedstrijd op de 1.500 meter. Dit weekend wil ze oogsten in Ahoy. "Het doel hier blijft finales halen. Dan heb je altijd kans op een medaille. Dit is pas de eerste dag. Het begint morgen pas echt."

Ahoy schreeuwt Schulting naar halve finales

Net als Schulting bereikte bij de dames ook Rianne de Vries de halve finales van de 1.500 meter. Ze begon de WK met een derde plaats achter Deanna Lockett en Kim Boutin. De halve finales staan voor zaterdag op het programma.

Yara van Kerkhof kwam met de vierde plaats achter Marianne St-Gelais, Guo Yihan en Jekaterina Konstantinova net tekort voor een halvefinaleplaats. De Russin bleef haar 0,14 voor.

Rustig blijven

Knegt, de wereldkampioen van 2015, kwam in zijn serie van de 1.500 meter achter de Amerikaan J.R. Celski (WK-zilver in 2014) als tweede over de finish en won zijn serie op de 500 meter.

"Tot nu toe gaat het mooi. Gewoon rustig blijven en je ding doen. Meer wordt er niet van me gevraagd", liet hij weten.

Knegt probeert rustig te blijven in Ahoy

Daan Breeuwsma plaatste zich eveneens voor de halve finales van de 1.500 meter, maar werd op de 500 meter in de series uitgeschakeld. Dylan Hoogerwerf volgde het omgekeerde scenario: hij sneuvelde op de 1.500 meter en haalde op de 500 meter de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl