Wereldbekerfinale is voor Nuis 'toetje, niet mosterd na de maaltijd'

Aangepast op

Toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst zijn er dit weekend niet bij in het Noorse Stavanger, bij de afsluiting van het wereldbekerseizoen schaatsen. Kjeld Nuis wel. Hij maakt nog kans op drie prijzen.

'Wereldbekerfinale is toetje, niet mosterd na de maaltijd'

Nuis voert het overall-klassement en het 1.000 meter-klassement aan. Op de 1.500 meter staat hij tweede. Na zijn wereldtitels op de 1.000 en 1.500 meter bij de WK afstanden in Gangneung en zijn zilveren medaille bij de WK sprint in Calgary is hij nog steeds niet verzadigd.

"Je rijdt een heel jaar wereldbekerwedstrijden en dit is de finale. Ik sta eerste op de 1.000 meter en die positie wil ik graag verdedigen", laat hij weten.

De wereldbekerfinale schaatsen is zaterdag en zondag rechtstreeks te zien op NOS.nl. Zaterdag begint de stream om 10.30 uur, zondag om 11.40 uur.

Nuis wil onder 1.08,00 rijden

Wat is het belang van een wereldbekerfinale na twee WK's? "Je meten met de internationale top is gewoon mooi", zegt Nuis. "Natuurlijk moet je pieken op de WK's en ik heb ook wel getwijfeld of ik hier moest meedoen, maar ik vind racen gewoon mooi."

Programma wereldbekerfinale schaatsen NOS

Nuis, die zich ten doel heeft gesteld de 1.000 meter in de 1.07,00 te rijden, benadrukt dat de wereldbekerfinale geen onbeduidend evenement is. "Dit is niet mosterd na de maaltijd, maar het toetje."