EPA

Max Verstappen en zijn collega's in de Formule 1 zijn klaar met testen. De Nederlander stapte vrijdagmiddag op het circuit bij Barcelona van de baan na 71 ronden uit de Red Bull.

In de ochtenduren richtte hij zich met de nieuwe RB13 op een snel rondje (tweede tijd, 1.19,438), de middagsessie verliep magertjes voor de Limburger.

Red Bull meldde problemen met de turbo, waardoor Verstappen pas laat terugkeerde op de baan. Hij ging niet meer voor snelle rondetijden. "Er is altijd ruimte voor verbetering", zei Verstappen al na de ochtendsessie. Op de zachtere band deed de Red Bull het in elk geval goed.

Geen zorgen

Verstappen maakte zich na afloop geen zorgen. "We testen juist om alles op de proef te stellen en ik heb er vertrouwen in dat Renault het voor Melbourne kan oplossen. Het is geen groot probleem”, legde de Nederlander op zijn website uit. “De prestaties zijn voor nu okay, maar we willen en moeten natuurlijk verbeteren."

Kimi Räikkönen maakte vrijdag met zijn Ferrari een ijzersterke indruk. De Fin kwam in de ochtenduren tot de beste tijd in twee weken testen.

Met 1.18,634 op de supersoft-band dook hij als enige onder de grens van 1 minuut en 19 seconden. Ook zijn teamgenoot Sebastian Vettel maakte eerder in de week indruk met de Ferrari.

Tijden zeggen niet alles

De tijden zeggen overigens niet alles in de testperiode, omdat de Formule 1-teams doorgaans niet het achterste van hun tong laten zien.

Voor de renstal van McLaren is er nog veel werk aan de winkel. Fernando Alonso kwam door elektronische problemen tot twee keer toe stil te staan op het circuit. De Britse renstal, uitgerust met Honda-motoren, kampt al de gehele testperiode met technische problemen.

Over twee weken staat de openingsrace van het seizoen in Melbourne op het programma. Op 26 maart wordt duidelijk welk team het beste werk heeft verricht in de winter. Op 24 maart zijn de eerste trainingen.

STER reclame