NOS WielrennenAangepast

Greipel klopt Groenewegen in Parijs-Nice

Greipel sprint naar ritzege in Boug-de-Péage

André Greipel heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Greipel troefde in de sprint Arnaud Démare en Dylan Groenewegen af.

De 199,5 kilometer lange rit voerde de renners door een licht glooiend landschap (met een klimmetje van de derde en tweede categorie), maar stond aangestreept als sprintersetappe. Dat kwam volledig uit.

Zes koplopers

Zes man reden weliswaar vroeg weg, maar de sprintersploegen konden kalm op het vinkentouw blijven zitten. Axel Domont (AG2R), Natnael Berhane (Dimension Data), Pierre-Luc Perichon (Fortuneo), Remy di Gregorio (Delko-Marseille), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Federico Zurlo (UAE-Emirates) kregen maximaal zeven minuten, maar maakten nooit echt kans op de dagzege.

Op twaalf kilometer van de finish was alles weer bijeen. Er vormden zich treintjes, maar daar was in de slotmeters niets meer van over. Groenewegen ging in de sprint als eerste aan, maar Greipel bleek te sterk.

Morgen de bergen in

De leiderstrui blijft om de schouders van de Fransman Julian Alaphilippe, die hem gisteren na de tijdrit omgehangen kreeg. Morgen krijgt de renner van QuickStep drie bergen van de eerste categorie voor zijn kiezen, waarvan de laatste op twintig kilometer van de aankomst in Fayence. Hij verdedigt een voorsprong van 33 tellen op landgenoot Tony Gallopin.

Greipel juicht, Groenewegen baalt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl