Scott Pruitt, hoofd van de EPA Reuters

De uitstoot van CO2 is geen belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Het hoofd van de Amerikaanse milieudienst EPA (Environmental Protection Agency) heeft dat gezegd in een interview met tv-zender CNBC. 

Volgens Pruitt is het lastig om vast te stellen hoeveel invloed de mens heeft op het klimaat en lopen de meningen erover sterk uiteen. "Ik ben het er dus niet mee eens dat CO2 een belangrijke bijdrage levert aan de opwarming." Volgens Pruitt is meer discussie en onderzoek nodig. 

Vrijwel alle wetenschappers zijn het erover eens dat de uitstoot van CO2 wel degelijk bijdraagt aan de temperatuurstijging op aarde.

Klimaatscepticus

Pruitt werd vorige maand op voordracht van Trump tot hoofd van het klimaatbureau benoemd. Hij staat bekend als een klimaatscepticus en tegenstander van het bureau waar hij nu de scepter zwaait. Als openbaar aanklager in de staat Oklahama voerde hij dertien rechtszaken tegen de EPA.

In het CNBC-interview noemde hij de klimaatovereenkomst van Parijs om maatregelen tegen opwarming te nemen "een slechte deal". Hij zei ook dat het mogelijk is om tegelijkertijd de welvaart en het aantal banen te laten groeien en het klimaat te beschermen. 

STER reclame