Feest bij de spelers van Barcelona

Barcelona realiseert wonder van Camp Nou: 6-1

Barcelona heeft zich op miraculeuze wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 4-0 nederlaag bij Paris Saint-Germain leek de return een formaliteit, maar de Catalanen toonden aan over een ongekende strijdlust te beschikken en droogden de Fransen met 6-1 af.

In de heenwedstrijd werd Barcelona helemaal zoek gespeeld. De Spaanse pers fileerde de ploeg en vooral zijn trainer tot op het bot. Het einde van een tijdperk werd al ingeluid. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zeker als een tjokvol en onafgebroken zingend stadion een haast drogerende duw in de rug geeft.

Dat de bal al na 2,5 minuut in het doel lag, hielp ook mee. De goal van Luis Suárez was niet echt fraai en de 2-0 (eigen doelpunt Layvin Kurzawa) al helemaal niet. Maar vanavond ging het niet om de schoonheid, maar om het resultaat. Barcelona speelde niet goed en zeker niet oogstrelend. Het vocht een strijd op leven en dood uit en dat ging de ploeg heel behoorlijk af.

Sergi Roberto maakt de 6-1 voor Barcelona

Al snel na rust viel de 3-0. Neymar zocht het vallende lijf van Thomas Meunier op en liet zich gewillig vallen. Arbiter Deniz Aytekin - die geen overtuigende indruk maakte - wuifde het aanvankelijk weg, maar kende niet veel later toch een strafschop toe.

De tot dan toe nauwelijks zichtbare Lionel Messi benutte de penalty en plots kwam het wonder weer een stukje dichterbij. Sterker nog, de voltrekking ervan lag nu zelfs in de lijn der verwachting.

Geen sprookje

Edinson Cavani wierp zich echter namens PSG op om het Catalaanse sprookje vakkundig uit te blazen. De Uruguayaan gaf snel na de 3-0 al een waarschuwing af met een schot op de paal.

Tien minuten later was het echt raak. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Cavani en hij volleyde de bal binnen.

En daarmee leek het vonnis geveld. Plots moest Barcelona weer drie keer scoren. En ook al was er nog een half uur te spelen, geen thuisspeler die daar nog in leek te geloven. Barça had een moedige strijd gestreden, maar was nu toch zeker echt knock-out.

Wederopstanding

Maar Barcelona wilde van geen wijken weten. Na 25 minuten lukraak voetbal was in de slotfase plots de scherpte terug. Met een prachtige vrije trap maakte Neymar er in de 88ste minuut 4-1 van en via een penalty schoot de Braziliaan drie minuten later zelfs de 5-1 binnen.

Vier minuten extra tijd had de thuisploeg nog om het wonder te voltrekken. Sergi Roberto werd daarin de onverwachte held met een intikker die Camp Nou dronken van geluk maakte.