NOS NieuwsAangepast

Modeketen Charles Vögele maakt doorstart

Modeketen Charles Vögele maakt in Nederland een doorstart, melden de curatoren van het bedrijf. In eerste instantie blijven 90 van de 95 winkels open. Hoeveel winkels er op langere termijn blijven bestaan, is nog onzeker. Dat hangt af van de onderhandelingen met de verhuurders.

Na de zomer krijgen de winkels een nieuwe naam. Hoe die zal luiden, is nog onbekend.

Vidrea Retail, een vandaag opgerichte vennootschap met als directeur Remt Melles, neemt de boedel over. Textielondernemer Melles gaat het bedrijf leiden. Hij vergaarde de afgelopen jaren een groot vermogen door de verkoop van zijn modebedrijven, die zijn gespecialiseerd in het maken van huismerken voor winkelketens. In 2013 stond hij in de Quote 500 met een vermogen van ruim 60 miljoen euro. Hoeveel Vidrea heeft betaald, is niet bekend.

Sollicitaties

Volgens een woordvoerder van de curatoren moeten de 700 medewerkers solliciteren op hun eigen baan. Vidrea wil uiteindelijk meerdere merken in de winkels gaan voeren, in plaats van alleen Charles Vögele-kleding.

Bij het faillissement van de Nederlandse winkels eind januari werd de kans op een doorstart nog klein geacht. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf vestigde zich in 1999 in ons land.

In december werd de keten overgenomen door het Italiaanse Sempione Retail. Dat wil zich meer richten op markten als Oostenrijk en Italië. Daarom stopte het de activiteiten in Duitsland en werden de winkels in België gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl