ANP
NOS NieuwsAangepast

Asiel zegt bezoek Wilders af om negatieve reacties en tegenbetoging

PVV-leider Geert Wilders gaat deze week niet naar een dierenasiel in Zaandam. De opvang heeft het werkbezoek geannuleerd omdat wordt gevreesd voor de veiligheid van de medewerkers, zegt een woordvoerder van de PVV.

Dat heeft volgens hem te maken met een aangekondigde tegendemonstratie van antifascisten. De dierenopvang zelf zegt dat er meer aan de hand is.

Sinds bekend is geworden is dat de PVV een werkbezoek zou brengen, krijgt het asiel allerlei negatieve reacties en zijn twee medewerkers op straat onheus bejegend.

Mails

Een woordvoerder van het asiel zegt dat het er mee begon dat ze constant moest uitleggen dat het niet om een campagneactiviteit van de PVV gaat maar om een werkbezoek. Eerder hebben ook de VVD en GroenLinks zo'n bezoek gebracht. Ze noemt het vervelend dat dit bezoek juist in campagnetijd valt.

Het asiel kreeg vervelende reacties op sociale media en er werd een anti-PVV-sticker op de dierenambulance geplakt. Nadat twee medewerkers op straat waren lastig gevallen kwamen er vanochtend twee mails binnen van radicale tegenstanders van de PVV die zodanig van toon waren dat het voor het asiel de doorslag gaf: het bezoek werd afgezegd.

'Triest'

Wilders zou donderdagmiddag samen met Dion Graus en Vicky Maeijer de Zaanse Stichting Dierenzorg bezoeken. "De PVV heeft hart voor dieren", twitterde hij bij de bekendmaking van het bezoek. Nu zegt de PVV-leider dat hij het triest vindt dat het bezoek niet doorgaat. "De antifascisten zijn de fascisten van nu", schrijft hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl