De Duitse politie verspreidde deze foto van de 19-jarige verdachte
NOS NieuwsAangepast

Beeld van moord op Duits jongetje online gezet, verdachte (19) vlucht

De Duitse politie is op zoek naar een 19-jarige man die een video online zou hebben gezet waarop hij een jongen van 9 doodt. De video was te zien op het zogeheten darknet, een afgeschermd deel van het internet dat vaak door criminelen wordt gebruikt.

De politie werd gisteren getipt door iemand die de video had gezien. Het is onbekend wat precies is gefilmd. Het slachtoffer werd korte tijd later gevonden in een kelder in een rijtjeshuis in de plaats Herne, in het Ruhrgebied. Hij was ongeveer twee uur eerder met een mes om het leven gebracht.

De verdachte woonde in de buurt van het slachtoffer. Hij is op de vlucht geslagen. De autoriteiten hebben de inwoners van Herne en omgeving gewaarschuwd. De man is bedreven in vechtsporten en mogelijk gewapend.

Darknet

Volgens de politie schepte de verdachte op het darknet op over zijn daad. Dit afgeschermde deel van het internet is alleen bereikbaar met speciale software. Het filmpje is inmiddels ook op het publieke deel van internet te vinden. De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen roept op de beelden niet te delen.

Het darknet dient onder meer als platform voor kinderporno. Ook wordt er gehandeld in wapens en drugs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl