Dj Afrojack
NOS NieuwsAangepast

Dj Afrojack en Matt Simons krijgen Buma Awards

Op het gala voor creatieve geesten in de Nederlandse muziekindustrie zijn vanavond voor de vierde keer de Buma Awards uitgereikt. Presentator Erik de Zwart gaf er onder meer eentje aan dj Afrojack.

Afrojack, ofwel Nick van de Wall, kreeg de onderscheiding samen met componist Giorgio Tuinfort voor het nummer This one's for you. Dat liedje was vorig jaar in het buitenland de meest gekochte, gestreamde en gedraaide Nederlandse productie.

In Nederland was de Amerikaanse zanger Matt Simons het meest gekocht, gedraaid en gestreamd en dus kreeg hij ook een prijs.

Buma Awards voor Afrojack, Matt Simons en Hans van Hemert

Luv'

Componist en tekstschrijver Hans van Hemert werd in Hilversum onderscheiden met een Lifetime Achievement Award. Van Hemert was in de jaren 70 de ontdekker van de meidengroep Luv', die na hun doorbraak in de pikante VPRO-serie Het is weer zo laat (Waldolala) met Dolf Brouwers (ook bekend als Sjef van Oekel), de ene hit na de andere scoorde.

Taalvirtuoos en voormalig diskjockey Frits Spits kreeg voor zijn carrière van ruim veertig jaar een Gouden Harp.

NPO Radio 1

Ward Henselmans viel in de prijzen voor zijn tv-audiovormgeving (24 Kitchen) en radio-audiovormgeving (NPO Radio 1). De Buma Classical Award was voor Johan de Meij, die met name internationaal bekend staat als een zeer gerenommeerd dirigent en componist.

Bassist Peter Slager van Bløf ontving de de prestigieuze Lennaert Nijgh Prijs voor de teksten die hij heeft geschreven voor Bløf en voor zijn solo-album Slik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl