"Vals spelen kan niet, want dan drijft opeens een kaart voorbij!" lacht bedenker Dennis Holthuijsen.
In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Duikvereniging viert jubileum met kaarttoernooi onder water

Duikvereniging Quintus uit het Limburgse Horst heeft het 40-jarig jubileum op ludieke wijze gevierd. Leden organiseerden een onderwatertoeptoernooi, meldt 1Limburg.

Om onder water te kunnen kaarten, zijn tafels op de bodem van het zwembad gezet. Ook moesten de speelkaarten geplastificeerd worden.

Het onderwatertoeptournooi

Spelers moesten wel even wennen. "Onder water gaat alles langzamer. Het schudden van de kaarten, het neerleggen van de kaarten. Maar de bluf is hetzelfde", lacht bedenker Dennis Holthuijsen.

Ook ruzie maken is lastiger, alles moet met gebaren gedaan worden. Daar staat tegenover dat er niet echt vals gespeeld kan worden. "Want dan drijft er opeens een kaart voorbij."

Experimenteren

Het idee ontstond tijdens een duikvakantie, toen de leden op het droge zaten te toepen. "We dachten, waarom zou dat niet onder water kunnen. Het was een beetje experimenteren, maar het lukte prima", aldus Holthuijsen.

"Het is een oude cafésport. Maar drinken kunnen wij niet", voegt voorzitter Jan Jacobs van de duikvereniging er lachend aan toe.

Advertentie via Ster.nl