NOS SchaatsenAangepast

Kramer: winnen blijft machtig mooi

"Het moet toch nog altijd maar even gebeuren", sprak Sven Kramer lachend na afloop van de WK allround in Hamar. Voor de negende keer in zijn carrière werd de 30-jarige schaatser wereldkampioen allround. "Heel gaaf. Het brengt heel veel druk mee, want het is groter nieuws als ik verlies dan als ik win."

Kramer: winnen blijft machtig mooi

Kramer, die het hele toernooi aan de leiding stond, had concurrentie van iemand uit zijn eigen ploeg: het 21-jarige talent Patrick Roest, die bij zijn WK-debuut meteen het zilver veroverde. "Als er ruimte is om een teamgenoot te helpen, dan doe ik dat zeker. Zolang het geen invloed heeft op mijn prestaties uiteraard."

Troonopvolging?

De vraag is nu of er volgend jaar al een troonopvolger komt? "Patrick gaat me sowieso ooit opvolgen", vertelde Kramer. "Ik heb dat niet in de hand, alleen mijn eigen prestaties. Schaatsen is een fantastische sport, ik vind het nog steeds leuk om te doen en ik heb geen reden om te stoppen. Winnen blijft machtig mooi."

De indruk dat hij zijn negende titel ogenschijnlijk makkelijk had binnengehaald, wilde Kramer wel enigszins nuanceren. "Soms is alles eromheen nog veel moeilijker dan het kunstje op het ijs..."

Wüst en Kramer worden 'beter van een goed team'

Patrick Roest, de verrassing van het toernooi, bleef na afloop zeer bescheiden. "Ik wist dat het erin zat, maar het moet er wel altijd nog uitkomen. Dit weekend was mijn beste weekend van het hele seizoen."

Of dat betekent dat hij volgend jaar al zijn teamgenoot Kramer kan verslaan, weet Roest nog niet. "Ik hoop steeds dichterbij te komen, want ik vind allrounden het mooiste om te doen. We zien wel wanneer ik hem kan opvolgen."

Roest: beste weekend van het hele seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl