Leonardo Bonucci kopt raak namens Juventus

Juventus loopt slechts een punt uit op AS Roma

Juventus, de koploper in de Serie A, heeft slechts ten dele geprofiteerd van de nederlaag die achtervolger AS Roma zaterdag al leed. Na zeven overwinningen op rij bleef de ploeg uit Turijn op 1-1 steken bij Udinese.

De thuisclub nam in de 37ste minuut brutaal de leiding door een doelpunt van de Colombiaan Duvan Zapata, die de bal van dichtbij behendig over doelman Gianluigi Buffon wipte. De gelijkmaker kwam na een uur spelen op naam van Leonardo Bonucci. De verdediger verlengde een vrije trap met het hoofd.

In de blessuretijd waren achtereenvolgens Dani Alves en Gonzalo Higuaín nog heel dicht bij de winnende treffer voor Juventus, maar die bleef uit.

Roma onderuit

Desalniettemin groeide de voorsprong van de koploper op AS Roma tot acht punten. Napoli, dat Roma zaterdag klopte, heeft tien punten minder dan de koploper uit Turijn, die hard op weg is naar de zesde landstitel in successie.