Jeffrey Herlings in actie in Qatar
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Vandaag kunnen alle sportliefhebbers hun hart ophalen bij de NOS. Van voetbal tot motocross, van atletiek tot wielrennen; voor ieder wat wils.

De dag begint al vroeg met motocross in Indonesië. Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff komen in actie tijdens de tweede MXGP van het jaar. Het resultaat van de eerste race viel wat tegen, maar de twee hebben op het circuit van Pangkal Pinang de kans zich te revancheren.

Beide manches (07.00 uur en 10.00 uur) worden live uitgezonden via NOS.nl, de samenvatting is te zien in de uitzendingen van Studio Sport. Daarin is ook een samenvatting van te zien van Laren-Den Bosch. De topper in de hoofdklasse hockey is ook het duel tussen Naomi van As, gestopt bij Oranje, en Lidewij Welten, een van de speelsters die nu de kar moet gaan trekken bij het Nederlands team.

Laren vs Den Bosch is ook Van As vs Welten

De WK allround beleven vandaag hun tweede en laatste dag. Na twee afstanden leidde Miho Takagi verrassend het klassement. Gaat Ireen Wüst de Japanse voorbij en pakt ze haar zesde wereldtitel allround?

Bij de mannen gaat Sven Kramer aan de leiding in het algemeen klassement over twee afstanden. Ook de rest van het podium is helemaal oranje. Daarom lijken alleen Patrick Roest, die bij zijn debuut knap tweede staat, en Jan Blokhuijsen (derde) de dertigjarige Fries van zijn negende wereldtitel allround af te kunnen houden.

Alle ritten zijn live te volgen via NOS.nl en NPO 1. Via Langs de Lijn op NPO Radio 1 is de slotdag ook op de voet te volgen.

Het programma van de WK allround op zondag

De wielerliefhebbers worden op NOS.nl op hun wenken bediend met de rechtstreekse uitzending van Parijs-Nice. De eerste etappe is een rit over 148,5 kilometer van rond Bois d’Arcy. Alle etappes van de 'rit naar de zon' worden live uitgezonden; dagelijks vanaf ca.15.20 uur.

Niet alleen Parijs-Nice is live te zien op NOS.nl, vanaf 16.00 uur kunnen ook de laatste finales van de EK indooratletiek worden gevolgd.

Het wordt ook een drukke voetbaldag, met vijf duels in de eredivisie. We beginnen om 12.30 uur met de Rotterdamse derby Sparta-Feyenoord en AZ-Excelsior. Om 14.30 uur staan FC Groningen-Ajax en FC Utrecht-ADO Den Haag op het programma en de speelronde wordt om 16.45 uur afgesloten met NEC-Heracles Almelo.

Alle duels kunnen op de voet worden gevolgd via het liveblog op NOS.nl, Teletekstpagina 818 en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvattingen, en die van de duels van vrijdag en zaterdag, zijn om 19.00 uur te zien via NOS.nl en NPO 1.

Om 22.19 uur schuiven Henk Fraser, Pierre van Hooijdonk, Willem Vissers en John van 't Schip aan bij Studio Voetbal om het voetbalweekend onder de loep te nemen.

Uitslagen, programma en stand

Programma's zondag

TijdProgrammaMedium
07.00 uurEerste manche MXGP IndonesiëNOS.nl
10.00 uurTweede manche MXGP IndonesiëNOS.nl
13.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
13.10 uurLangs de LijnNPO Radio 1
15.25 uurParijs-NiceNOS.nl
16.00 uurEK atletiekNOS.nl
18.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
18.59 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.19 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl