PIPA
NOS Nieuws

360.000 euro neergelegd voor duurste postduif ooit

Op een Belgische postduivenveiling is het hoogste bedrag ooit voor een duif neergelegd. De Golden Prince verwisselde voor 360.000 euro van eigenaar.

Er zijn eigenlijk maar drie landen ter wereld waar de duivensport er een beetje toe doet: België, China en Zuid-Afrika. In dit geval is het een Zuid-Afrikaan die de duif mee naar huis mag nemen.

In Zuid-Afrika zal Golden Prince een 'rustige' oude dag tegemoet gaan, want wedstrijden zijn voortaan taboe voor hem. Het risico dat hij probeert terug te keren naar zijn thuisbasis in het Belgische Wevelgem wordt te groot geacht.

Nageslacht

De enige taak die Golden Prince nog rest, is nageslacht voortbrengen. In Zuid-Afrika zal hij moeten paren met vele vrouwtjes. Hun kinderen zullen weer wedstrijdtoppers worden, verwacht de koper.

De verkoper is een kweker uit Wevelgem, die meer dan 400 van zijn beste duiven ineens verkoopt. In de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws werd een totaalopbrengst van meer dan 1,3 miljoen voorspeld, maar toen was het hoogste bod op Golden Prince nog 'slechts' 272.000 euro. De veiling loopt nog tot morgen.

De duif die tot nu toe het duurst was, heet Bolt, naar de Jamaicaanse sprinter. Die verwisselde in 2013 voor 310.000 euro van eigenaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl