Marloes Coenen (l) na de verloren wedstrijd
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Vechtsporter Marloes Coenen stopt na verlies

Mixed Martial Arts-sporter Marloes Coenen is er niet in geslaagd een nieuwe wereldtitel aan haar erelijst toe te voegen. In het gevecht van de kleine vechtsportorganisatie Bellator verloor ze vannacht in Oklahoma van de Canadese Julia Budd.

De 35-jarige Coenen, eerder drie keer wereldkampioen in de vedergewichtsklasse, kondigde direct na de wedstrijd haar afscheid aan. "Dit was mijn laatste wedstrijd", zei de vechter uit Olst volgens RTV Oost. "Ik ga met pensioen."

Daarna sprak Coenen de Amsterdamse burgemeester Van der Laan toe. "Bij dezen wil ik me even richten tot de beste burgemeester van de wereld. Een paar weken geleden hoorden we dat hij ernstig ziek is. Eberhard, weet dat je in onze harten zit."

Van der Laan, bij wie uitgezaaide longkanker is geconstateerd, opende een paar jaar geleden de MMA-sportschool van Coenen in Amsterdam. "Hij heeft veel voor de vechtsport betekend", aldus Coenen.

In de WK-titelstrijd werkte Julia Budd de Nederlandse in de vierde ronde naar de grond. Daarna domineerde de Canadese het grondgevecht minutenlang. De scheidsrechter greep in met nog iets meer dan twee minuten te gaan, en beëindigde het gevecht.

Coenen heeft jarenlang wedstrijden gevochten in de Verenigde Staten en bij verschillende bonden onder contract gestaan. Van de 31 wedstrijden won ze er 23.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl